fredag 12 oktober 2012

Vecka 41

Hej!

I SO har vi startat upp en tidslinje som ska sträcka sig från Big Bang och fram till medeltiden. Detta arbete kommer att vara under hela terminen. Ev kommer vi att byta ut läsormen under en tid till att läsa vissa kapitel i bla Forntidsboken.Men under nästa vecka är det som vanligt läsormen som gäller.


Jag har funderingar på att alla barn ska få öppna en egen blogg i svenskan. Detta för att spara alla sina texter, filmer, bilder, bokrecensioner osv på ett och samma ställe pluss att det ju ser väldigt proffsigt ut när man själv får designa en egen blogg. Det går att lösenordskydda bloggen så att den inte är publik. Fördelen är ju också att ni där hemma kan följa barnens arbete på ett smidigt sätt.
Vi är också automatiskt med i en tävling som heter webstjärnan där man får support och tillgång till andra klassers bloggar. Gå gärna in och googla på Webstjärnan så får ni mer information.
Tankar om detta tar vi upp på förädramötet!

Fundera också på om ni vill vara med i husrådet och vi kan diskutera hur de uppdraget kan se ut.

I matten går vi vidare från taluppfattning till addition och subtraktion.

I engelska ska vi från och med nästa vecka börja med glosläxor, i och med kapitel 2 i boken. Vi smyger igång för att se hur denna form fungerar, och övar tillsammans. Barnen har fått skriva/göra egna dialoger som de ska redovisa i nästa vecka. De fick välja på att göra en inspelning i Moviemaker, ett bildspel med ljud till i Photo Story eller göra det som en dramatisering/teater att spela upp inför gruppen. De har jobbat jättebra och det är roligt att se allas idéer!

På fredag ska barnen få träna på handboll inför skolhandbollsturneringen, på idrottslektionen. Därför vill vi att de barn som valt att inte vara med på handbollen, kommer till skolan lite tidigare - senast kl 8.00 och går till Sävehofhallen för sin lektion. De kommer alltså inte att ha gymnastik med sin klass, utan vara uppdelade i de som ska vara med på handbollen och de som inte ska det. Skolhandbollslagen har då lektion kl. 9.00.
                                      


Ha en härlig helg!!/ Björkenpedagogerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar