fredag 5 oktober 2012

Veckobrev V 40

Hej!

Äntligen får vi se solen! Nästa vecka är sista veckan som vi är med i tävlingen "på egna ben". Vårt arbete kring miljö, hållbar utveckling, hälsa och trafik har givit många bra diskussionstillfälle och barnen är så engagerade. Prata gärna vidare om detta hemma.

Prata också med era barn om att inte gå in till varandras omklädningsrum på idrotten!!! Det gäller givetvis inte alla men vi behöver er hjälp där hemma för att få slut på att man rycker i dörrar osv då man byter om  (detta gäller främst killarna som går in till tjejerna).

Dom allra flesta jobbar på bra på lektionerna och lämnar in sina uppgifter, men det finns några som hellre sitter och pratar och gör andra saker trots flera tillsägelser och blir därmed inte klara med sina uppgifter. Vi kommer nu att skicka hem de arbeten som inte är klara som läxa.

Obs! Vill bara påminna om föräldramötet 18 Oktober kl 18.00-19.30.  Välkomna!


Här nedan lägger jag en text från trygghetsteamet på skolan:


Trygghetsteamet informerar

Under året kommer Furans värdegrundsarbete att se ut på följande sätt. Varje klass kommer som vanligt att välja kamratstödjare. Från 2:an till 5:an blir det en representant per klass. Från Hallonet och Björnbäret kommer det att bli ett förskolebarn samt en etta per klass. Deras uppdrag i år blir att, med hjälp av trygghetsteamet, filmatisera teman utifrån arbetet med skolans likabehandling, diskrimineringsgrunderna; ex kön, etnisk tillhörighet, religion och annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning. Dessa filmer, samt hur skolan arbetar, kommer sedan att diskuteras ute i klasserna. Detta arbete påbörjas vecka 42.

Trevlig helg önskar Björkenpedagogerna 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar