fredag 23 november 2012

Veckobrev v.47

Idag har era goa barn varit på en musikkonsert på Kulturum, "Friday Night Orchestra" hette de som spelade.

Eleverna fick höra kända sånger som filmmusik från t ex Skönheten och Odjuret, Polarexpressen, Snövit och Rosa Pantern.


Vi kan berätta att Nille har denna vecka opererat sitt knä, lite oplanerat då det var en återbudstid hon fick passa på och ta, vilket gör att barnen har vikarie på hennes lektioner. Detta gör också att de samtal hon har haft inplanerade med Markus, Victor, Tilde och Irma blir inställda. Hon kontaktar er för att flytta dem till ett lämpligare tillfälle. Nille är tillbaka med oss på onsdag vecka 49 igen. Titti har semester från och med onsdag och kommer åter igen på tisdag i vecka 49. Lena finns på plats precis som vanligt, tillsammans med Ulla, Daniel och Anna.

Vi vill informera om nästa veckas stora aktivitet som är skridskoåkningen på onsdag, mellan 9.30 - 11.00. Ta med: skridskor och hjälm, och de som vill får ta med klubba och TENNISBOLL. Vi kommer att åka med bussen från Furulunds centrum kl. 9.00, vid kiosken, och åter från Vallhamra kl. 11.34. De elever som får skjuts direkt eller på annat sätt tar sig dit själva måste ha med sig en lapp hemifrån om detta ABSOLUT senast tisdag 27 november, annars blir det så svårt att veta vilka som ska åka buss från skolan. Föräldrar som har möjlighet att hämta efter passets slut bör i så fall skriva in även detta på den lapp som barnen lämnar in senast tisdag. Lunchen blir ju försenad pga detta, vi kommer att äta kl. 12.00 ca, vilket gör att det är bra om de har med sig en lättare matsäck med något att dricka. OBS!! Inga nötter eller sötsaker som t ex godis får skickas med. Eftersom idrotten därefter blir teori i klassrummet, ska inga gymnastikkläder tas med heller.

På torsdagen den 29 november är det ju också Fritidsbazar, mellan 17.00-20.00, där det kommer att finnas både det ena och det andra att inhandla. Ni må tro att barnen har varit duktiga att tillverka olika fina saker, som kan glädja i jul. Fritidspersonalen blir tacksamma om ni tar med er pengar i lite mindre valörer, så att det är lättare att växla.

Till veckan kommer barnen att arbeta med följande:

SO: de arbetar vidare med Järnåldern.
ENG: vi arbetar vidare med kapitel 3 i övningsboken, samt har talövningar.
SV: här fortsätter arbetet med dikter, och som ni säkert har sett på era barns bloggar har de skrivit HAIKU-dikter och lagt upp dem. Jättefina blev de! Ni får jättegärna kommentera på bloggarna också.
NO: här blir det ett experiment i kemi, som Anna leder.

I nästa vecka drar arbetet med årets julspel igång på allvar, eftersom det är år 4 som ansvarar för det. Vi är glada och uppspelta inför detta!

Vi önskar er alla en trevlig helg och ser fram emot nästa veckas äventyr!

BJÖRKENPEDAGOGERNA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar