fredag 7 december 2012

Veckobrev V 49

Hej!

Vi vill börja med att påminna om att era barn måste ha ordentliga vinterkläder, så att de är rustade för att klara kylan på rätt sätt. Detta är jätteviktigt!

Vi övar på för fullt med vårt julspel! Be gärna barnen läsa sin repliker för er hemma!
Börja också leta fram lite kläder som passar för den roll som barnen har fått. Det är viktigt att de har med sig sitt häfte med replikerna varje dag till skolan, då vi försöker att träna så snart vi får möjlighet. Då är det skönt med sitt eget häfte, där de egna replikerna är markerade.

Det är fortfarande ganska många som glömmer att ta med läsormen till fredag! Påminn dem att alltid ha den liggande i väskan så är det lätt att komma ihåg.

Vi har haft klassråd i dag för att bestämma gemensamma regler för tex snöbollskastning, putt-lekars vara eller icke vara osv. Elevrådet pratar vidare om detta och bestämmer vilka regler som gäller på skolan.

Läxor nästa vecka är:
Läsormen samt texter till julspelet.
De barn som inte är klara med järnåldern, bronsåldern samt dikter har läxa att göra klart det hemma (på sin blogg).

På torsdag firar vi Lucia, då kan man ha med sig lite fika.

Julspelet är alltså torsdag den 20 december klockan 18.00 i lilla gympahallen. Vi behöver då hjälp med fikat..... återkommer närmare under V 50 om detta. På avslutningsdagen 21/12 behöver barnen vara på skolan lite tidigare eftersom vår första föreställning är kl 8.30. Vi återkommer om denna tid.

Om vädret håller i sig så planerar vi en vinterutflykt med pulka eller stjärtlapp, på onsdagens idrottlektion. OBS! Inga snow-racers!! Det också viktigt att tänka på huvudet, glöm inte hjälm. Skolan har några få hjälmar att låna ut, men det räcker inte till alla. Kanske kan man låna av någon man känner?

Fredag övar vi jul-spel i lilla idrottshallen, då behöver man inte ha med sig idrottskläder. Vi träffas som vanligt i klassrummet på morgonen.

Ha en skön helg// Björkenpedagogerna 

PS. Detta har varit en bra vecka i båda klasserna :-)



                                                         


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar