måndag 8 april 2013

V 15Hej! Hoppas att påsken har varit bra!

Vi har rättat Vikingaproven och några av eleverna behöver göra provet en gång till för att allt ska sätta sig. Vi skickar med dem proven hem så kan man göra klart i lugn och ro.

OBS......
Nu är det dax att gå in och rösta på våra bloggar som är med i Webbstjärnans tävling. Gör det senast nästa vecka så att det inte blir försent. Man kan bara lägga en röst/E-postadress så se till att alla i familjen med en egen adress röstar och tvinga gärna släkt och vänner att rösta så att vi kan komma lång i tävlingen.
Klicka på de 2 siterna och lägg en röst på varje blogg. Här nedan hittar du länkarna. Du kommer att få en bekräftelse på den E-mailadress du har uppgett. Den måste du verifiera. Först då är du klar. Tack på förhand och Rösta nu på.

* Björkenlaget - Björkenlaget

* Matematikvardagen - Matematikvardagen

LÄXOR:

Svenska läxa: Att läsa en bok för att sedan läsa in en recension som en film (läs mer om detta på bjorkenlaget.se). Välj vilken bok som helst, och har man ingen hemma så kan man låna här på biblioteket. Man ska läsa den boken under  V 15, 16 och 17. Vi har ingen annan svenskaläxa under den här tiden.

I engelskan har vi börjat med screeningen, som är obligatoriskt för alla fyror i Partille. Det innehåller både läsförståelse, hörförståelse, vokabulär och en muntlig del. På så sätt ser vi hur vi arbetar vidare inför år 5.

I matten: Träna vidare på multiplikationstabellen
                                                                      Lite förhandsinformation:        HOPPREPSVECKA på FURAN


Vecka 17
 Nu är det dags att fylla skolgården med glada barn som hoppar rep!

Vi kommer vid något/några tillfällen under veckan ta med klassen ut under lektionstid och hoppa gemensamt på skolgården.

Varje klass kommer att få långhopprep men det vore bra om så många som möjligt dessutom kan ta med eget hopprep den veckan.

onsdagen den 24 april blir det hopprepsfest med musik på skolgården och hela skolan som hoppar rep en halvtimma tillsammans.

Tänk på att det är viktigt med bra skor när man hoppar!!


Med hopp om fint vårväder och glada barn!Personalen på FURAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar