måndag 3 februari 2014

Veckobrev V 6

Hej!

Nu behöver vi skärpa till ordningen i klassen en del igen... ( det svänger snabbt ) Det tar lite för lång tid när eleverna kommer in i klassrummet innan vi kan sätta igång och arbeta. Ljudvolymen är hög och vi får ta i ordentligt för att kunna börja en genomgång, vilket känns onödigt och tjatigt bl.a. för de elever som alltid "gör rätt". Vi pratade med dem idag men prata gärna vidare om det hemma. 

Gå gärna in och titta på alla fantastiska grammatik-filmer som ligger på www.bjorkenlaget.se , ni kan säkert lära er en del! :-)

Fredag den 7/2 är det flourlackning.

Förra veckan fick barnen med sig en lapp hem angående intervjuer om delaktighet i skolan. Skicka med lappen med underskrift om ert barn får delta.


Onsdag den 19/2 åker A- klassen till Landehof för att åka skidor. Vi samlas vid rosa kiosken kl 8.00 senast!! Bussen går 8.08. Tänk på kläder efter väder och matsäck!

Läxa: Sv: Läsgroda månd-torsd
          Eng: I engelskan flyter allt på som det ska. Vi läser texter, diskuterar uttal och nya glosor och eleverna är positiva och intresserade. Alla läser varje gång vi går igenom en ny text. De flesta verkar också träna fanatiskt på oregelbundna verb vilket också visar sig när jag rättat.
De elever som inte har gjort klart stencilerna Some, any och I'm playing har hemläxa till på torsdag. Detta har jag också tagit upp med de båda klasserna så alla är medvetna om man själv är berörd eller ej. Efter lovet kommer en ny preliminär planering.

Hmmmm ny vikarie??? Hon var väldigt trevlig iaf.....

 
/ Björkenpedagogerna :-)

Just nu på Furulundskolans kompisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar