tisdag 27 augusti 2013

Veckobrev

Hej!

Måste tyvärr meddela att vi har löss här på Björken! Titta igenom era barn ordentligt så vi får stopp på dom små rackarna!!!


Matte: Vi jobbar med stora tal, 1-1000000.

Svenska: Vi fokuserar på skrivreglerna då vi skriver om HAVET i bloggarna. Läxan till nästa vecka är att titta på den här filmen (länken nedan ) om ordklasser! Titta gärna ett par gånger så kommer vi att jobba vidare med det nästa vecka.

Be barnen visa er sina bloggar och läsa upp det dom skrivit om havet. Skrivprocessen är viktig och bloggen är ju ett fantastikst sätt att kunna bearbeta och förbättra sin text flera gånger.
Vi har uppmärksammats av bla WEBSTJÄRNAN och även på Lärarutbildningen om vårt sätt att arbeta med bloggar, vilket känns viktigt och bra!

http://www.ur.se/Produkter/171070-Grammatikbolaget-Ordklasskalas

Vi fortsätter med tema HAVET och barnen är otroligt engagerade och skriver frenetiskt i sina bloggar. Härligt!
Som ni vet sedan tidigare så behöver vi flytta över två pojkar från B-gruppen till A-gruppen. Det är svårt att få till ordentlig arbetsro i B så detta är nödvändigt.... Allt för att få en så bra arbetsmiljö som möjligt. Vi funderar på att lotta? Vad tror ni om det?? Givetvis så sker detta inte innan vi har pratat med berörda elever och föräldrar!!

Vi har nu haft en intervju med ev ny lärare till Björken (som ersätter Lena). Det kändes jättebra så vi hoppas på henne.
Anna Svanberg kommer att arbeta på fredagar.Må så gott!! Björkenpedagogerna :-)
 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte att lottning är den bästa metoden för att bestämma vilka två killar som ska gå över till den andra klassen. Har ni hört med dem själva om det finns några som vill? Tycker det är viktigt att de själva får vara delaktiga.

    Cecilia, Emils mamma

    SvaraRadera
  2. Ja vi håller med om att lottning inte är den bästa metoden!! Vi har absolut pratat med killarna men det är ingen i nuläget som direkt vill flytta över. Kanske ska vi träffas tillsammans med killarna och föräldrar och försöka få till en lösning. Titti och Nille

    SvaraRadera