tisdag 8 april 2014

Veckobrev v 15

Hej!

På torsdag ska vi köra igång med ett teknik-tema. Vi kommer att bygga broar, både stora och små. Det står i Lgr 11 att eleverna bla ska kunna fackverk, design, tyngdpunkt och hållfasthet i ämnet teknik.
Vi startar temat med att testa hållfasthet genom att göra olika experiment.
Torsdag och fredag efter Påsklovet åker vi till Jonsered för att bygga broar.
Se hemsida
http://jonseredsskattkammare.blogspot.se/p/tekniklektion-ar-3-6.html
film 1 min. https://www.youtube.com/watch?v=I28D8Rd8Q2g


Vi kommer också att köra igång med utvecklingssamtal V 18, tider för det kommer under V 17. Eleverna leder som vanligt sina egna samtal. Vi har startat ett arbete där alla elever ska gå igenom sina bloggar för att se så att alla inlägg finns med och är klara för att vi ska kunna ha ordentliga underlag för bedömning! Titta tillsammans med era barn hemma på deras personliga blogg!!

På EQ håller vi på med att göra filmer om mobbning och kränkningar.

LÄXA i SV den här veckan är att se till att man blir KLAR med sin berättelse till fredag!!!!
ENG: Hej!
Jag vill först påminna om att på fredag är det absolut sista dagen då man kan lämna in sin bilduppgift till mig och som markerar ett avslut på collageuppgiften. Jag har varit noga med att påpeka detta för eleverna i flera veckor nu.


De som varit tidsoptimister och är på gränsen att inte klara den här deadlinen uppmanas att göra förarbete hemma den här veckan (klippa bilder från tidningar). Bildlektionen är dessutom flyttad till fredagen för båda klasserna, då vi på torsdag har schemabrytande aktiviteter, med anledning av förberedelse av brobygget som kommer att ske i Jonsered veckan efter påsklovet. Därför utgår tyvärr glosförhöret denna vecka, till alla elevers stora sorg :-). Förövrigt måste jag säga att det blir riktigt underbara collageansikten som alla ser helt underbara ut!


Ibland kan man ju fråga sig, vad görs i skolan egentligen, och eftersom jag gillar statistik kommer här en liten sammanfattning nedan vad vi arbetat med hittills under de två terminerna. Eleverna har haft förhör på ca 550 glosor (både svenska och engelska ord)!! De har läst ett ca 20-tal texter och tränat ett tiotal olika stenciler som tagit upp ett antal olika grammatiska områden, så som exempelvis personliga pronomen, presens, regelbunden och oregelbunden pluralbildning, regelbundna och oregelbundna verb och do-does och did. Dessutom har eleverna under ett flertal tillfällen läst högt i klassen och arbetat under en femveckorsperiod med en relativt svår uppsatsskrivning The Adventure, som de också fått redovisa om i klassen. Vi har även haft vid några tillfällen genomgångar om ”Vad har jag lärt mig under det senaste veckorna” där alla har fått repetera sina, förhoppningsvis nya kunskaper, och dessutom fått skrivit ner detta i sina skrivbok. Så, som ni ser ovan, så har ingen varit på latsidan. :-)Nu närmar vi oss ett påsklov och jag kommer inte lämna ut något nytt glosförhör denna vecka. Torsdag och fredag vecka 17 är det brobygge som gäller och torsdag/fredag vecka 18 är det lov. Så ett förhör sker först vecka 19. Jag kommer att fortsätter med glosförhören under resten av terminen (så mycket som det är möjligt beroende på lov och röda dagar).

Efter lovet skall vi börja arbeta med film i engelskan. Uppdraget blir att göra en film om något som eleverna har arbetat med i engelskan och utbilda oss andra om detta. Vilka kriterier som gäller inför detta arbete kommer jag att skriva på bloggen efter lovet.

Det var allt för denna gång! Ni har underbara barn och det är roligt att undervisa dem i engelska!

Ha ett skönt Påsklov!!! / Björkenpedagogerna :-)

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar