måndag 4 februari 2013

Info från Klubben vecka 5


Klubben informerar vecka 5
Hej alla glada!
Nu kommer en hälsning från oss till er föräldrar igen. Sist fick ni information i ett häfte som barnen kom hem med som var lite mer omfattande än den information som vanligtvis kommer ut på bloggarna. Skulle ni inte fått häftet är det bara att höra av sig, det var nämligen viktig information som vi vill att ni ska ta del av. Vi beskrev bland annat Klubbens målsättning, Skolverkets direktiv och även hur vi planerar att vårterminen ska se ut. I grova drag kommer det att se ut såhär:

  • Januari – Vi kör igång tema ljusgraffiti
  • Februari – Vi fortsätter med ljusgraffiti, vecka 7 är det sportlov med lite lovaktiviteter
  • Mars – Ljusgraffitin avslutas och drar igång med det nya temat som är film, vi kommer ha Talang. (först så får alla som vill visa upp sina bidrag för kompisarna på klubben, sen lottar vi fram 3-4 bidrag till Talang som vi kommer ha tillsammans med de andra fritidsavdelningarna i Sävehofhallen)
  • April – Vi fortsätter med filmtemat, vecka 14 är det påsklov med lite lovaktiviteter
  • Maj – Vi fortsätter med filmtemat, vi har Digitala galan tillsammans med de övriga fritidsavdelningarna i Sävehofhallen, vi har Fritidsmaran. (Vi återkommer när vi vet var fritidsmaran kommer vara i år,
  • Juni – Filmtemat avslutas, skolavslutning

I förra veckan drog tema ljusgraffiti igång med en kort genomgång av vad det är så att barnen ska få möjlighet att kunna förbereda sig lite inför själva genomförandet. Alla är uppdelade i grupper om 5-6 barn för att det ska gå så smidigt som möjligt. Redan nu på tisdag drar vi igång med första gruppen, papper om hur grupperna ser ut och datum för när det blir kommer att sättas upp både vid klassrummen och här på Klubben. Och för er som inte vet vad ljusgraffiti är så ser det ut såhär:
 
                                                          Bild lånad från google.Det man gör är alltså att man målar med ljus. Genom att fota med lång slutartid (det vill säga att man exponerar filmen under flera sekunder) så blir ljuset från exempelvis en ficklampa som långa streck.Alicia, Martin, Annica, Maria och Daniel
Telefon: 031-7929924
Sms: 0761-401704
Mail: furansfritidsklubb@gmail.com
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar